diumenge, 26 d’abril del 2009

PORCS SENGLARS


Aquest article va dedicat al Víctor, el Bryan, el Kevin i, especialment, el Jhoan. Només ells i jo sabem per què...


el porc senglar és un mamífer salvatge. És de mida mitjana, amb un cap gros i allargat, amb ulls molt petits. El coll és gruixut i les potes son molt curtes, les de davant mes llargues que les de darrera, a diferència del porc domèstic, que té més desenvolupada la part posterior del cos.



Longitud del cos: 120 cm
Longitud de la cua: 22 cm
Alçada fins a la creu: 65 cm
Pes: els mascles entre 70 i 90 kg (excepcionalment fins a 150), les femelles entre 40 i 65 kg.

El senglar és un mamífer de mida mitjana amb un cap allargat i gran, en la que hi destaquen uns ulls molt petits. El coll és ample i les potes molt curtes, això accentua la forma arrodonida de l'animal. És major l'alçada dels quarts davanters que els posteriors, a diferència del porc domèstic, que per selecció genètica ha desenvolupat més la part posterior del cos, on es localitzen les peces que arriben a un major preu al mercat de la carn.


El senglar s'adapta a tot tipus d'hàbitats sempre que disposi d'una mínima cobertura i aliments, encara que prefereix els llocs amb una vegetació alta on poder-se camuflar i abundi l'aigua per a beure i revolcar-se en el llot i fang. Els seus hàbitats predilectes son els alzinars i els macissos forestals caducifolis o mixtes, sobre tot si estan poc visitats i el seu nivell inferior es ric en matolls, esbarzers i gatosa on pugui revolcar-se en sec a recer del vent.


1 comentari:

Admin ha dit...

Aquest blog esta començant a quedar bé...